2
okt

Dierenpolitie: succes blijkt een rekbaar begrip

Dierenpolitie succes’ kopt het AD vandaag.  Nieuwsgierig koop ik het AD. Want eerlijk gezegd was ik de caviacops allang vergeten. Als ze nu (toch?) een succes blijken te zijn wil ik dat natuurlijk wel weten. In een uitgebreid artikel betitelt het AD de dierenpolitie als succes, omdat het aantal afgedane ‘dierenzaken’ sinds hun introductie sterk is gestegen. Bijna verdubbeld zelfs, als ik de AD–grafieken goed begrijp. In twee jaar tijd zijn daardoor 1500 zaken gedaan. Als ik dat aantal op de achterkant van het bekende sigarenkistje afzet tegen de (tenminste) 180 politiemensen die volgens het AD dieren (tenminste) ‘als taakaccent’ hadden kom ik op 4 zaken per dierenagent per jaar. Welgeteld één zaak per kwartaal per persoon. Tegen, zo valt op basis van AD’s speurwerk ook te berekenen, een bedrag van gemiddeld 6.600 per zaak. Dat zijn geen indrukwekkende cijfers en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Je zou voor bedenker Dion Graus en z’n animalcops bijna hopen dat het AD z’n huiswerk niet goed gedaan heeft en deze cijfers niet kloppen. Want succes moge dan een rekbaar begrip zijn, je kunt het ook overdrijven.