8
mei

Fuck de Wat?

Tot een paar dagen terug had ik geen idee dat een demonstrant ooit “Fuck de Koning” had geroepen. Het was volstrekt aan me voorbij gegaan. En als ik het wel gehoord had was het een kwestie van ‘het ene oor in, het andere uit geweest’. Want Fuck de Koning? Ach, wordt toch volwassen, man….

Sinds het OM vervolging heeft ingesteld ontkom ik er echter niet meer aan. En met mij heel Nederland. De hele dag hoor ik de kreet in de media voorbijkomen. Het resultaat? Je kunt er de klok op gelijkzetten dat de uitspraak zich binnen de kortste keren heeft vastgezet in het algemeen spraakgebruik. Niet meer is weg te denken. Het OM blijkt zo effectiever dan Van Kooten en de Bie in het introduceren van een nieuwe uitdrukking. Het rijtje Koot en Biese neologismen als doemdenken, oudere jongere of “do ist der Bahnhof” is nu dus uitgebreid met precies die kreet waar het OM paal en perk wilde stellen.

De vervuiler betaalt, vinden we tegenwoordig in Nederland. Dan zouden we nu het OM aansprakelijk moeten stellen, niet de oorspronkelijke schreeuwer van de kreet. Maar ja, zover zal het vast niet komen. Nog erger: het OM kan binnenkort vast een vorstelijke (sic) bedankbrief van het Republikeins Genootschap tegemoet zien. Wat het genootschap in zoveel jaar niet lukte kreeg het OM immers in een paar dagen voor elkaar. Wordt PG-voorzitter Bolhaar binnenkort benoemd tot erelid? Dat kan hij waarschijnlijk nog voorkomen door heel hard  “Fuck ‘t Genootschap” te roepen. Gelukkig, dat mag dan weer wél…..